نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/07/08 در دسته بندی نظافت و پذیرایی
نوشته شده توسط بردیا آروین در تاریخ 1403/07/08 در دسته بندی نظافت و پذیرایی
تمیز کردن موکت ممکن است کار دشواری به نظر برسد، به ویژه اگر موکت چسبیده باشد. بنابراین، انجام کارهایی مانند جارو زدن هفتگی موکت یا تمیز کردن فوری لکه ها بلافاصله پس از ایجاد آنها، باعث میشود موکت برای مدت زمان بیشتری تمیز بماند.
اما در نهایت، زمانی فرا میرسد که موکتها نیاز به شستشو دارند. یکی از روشهای ساده تمیز کردن موکت در خانه استفاده از دستگاه بخارشوی میباشد.
اما اگر دستگاه بخارشوی در دسترس نباشد، چگونه میتوان موکت را با امکانات ساده تمیز کرد؟ در ادامه راهکارهایی برای تمیز کردن موکت در خانه بدون نیاز به دستگاههای پیچیده توضیح داده شده است.
قبل از شروع به فرآیند شستشوی موکت، باید بررسی کنید که موکت خانه شما به کفپوش چسبیده است یا جدا میتوان آن را برداشت. این موضوع در تعیین روش مناسب شستشو اهمیت دارد.
اگر موکت به کفپوش چسبیده باشد، توصیه میشود از خدمات حرفهای قالیشویی استفاده کنید. زیرا شستشوی چنین موکتهایی نیاز به تجهیزات و تخصص بیشتری دارد.
اما در صورتی که موکت را بتوان بدون مشکل از کفپوش جدا کرد، میتوان از روشهای دستی شستشو نیز استفاده نمود. البته باید توجه داشت که این روش برای موکتهای بزرگ یا چسبیده توصیه نمیشود.
برای آنکه نسبت به شستشوی موکت ها با حداقل امکانات در خانه اقدام نماییم (بدون استفاده از وسایل مکانیزه)، چندین راه وجود دارد که ما در ادامه این مطلب شما را با بهترین روش های شستن موکت در منزل مانند تمیز کردن موکت با جوش شیرین آشنا می کنیم:
شستن فرش با شامپو فرش روش رایجی است که همه حداقل یکبار آن را امتحان کرده اند. خوشبختانه این روش آسان برای نظافت موکت نیز کاربرد دارد. با توجه به جنس موکتی که دارید، باید شامپو فرش مناسبی را تهیه کنید. موکت ها از الیاف گوناگونی تهیه و تولید می شوند. بنابراین ابتدا مطمئن شوید که شامپو انتخابی شما با الیاف موکت هایتان سازگار بوده و آسیبی به آنها نمی رساند. انتخاب شامپویی که در ترکیب آن کمترین میزان از مواد شیمیایی، جوهر نمک و اسیدی به کار رفته باشد مناسب تر است.
بعد از آنکه از کیفیت شامپو فرش تهیه شده مطمئن شدید، نوبت به شستشوی موکت می رسد (البته پیش از استفاده از شامپو حتما توضیحات و دستورالعمل استفاده از آن را بخوانید تا به رنگها و الیاف موکت آسیبی نرسد و همچنان موکتی زیبا با پرزهایی نرم داشته باشید).در ابتدا مقداری از شامپو را با آب مخلوط کنید و سپس اسفنج تمیزی را به کف حاصل از شامپو آغشته و آن را روی سطح موکت بکشید تا لکه ها و کثیفی ها از بین بروند. سپس با یک دستمال پارچه ای از جنس کتان نم و آلودگی روی موکت را بگیرید. دستمال را هر از گاهی با یک دستمال جدید و خشک تعویض کنید. پس از اینکه کل سطح موکت را با شامپو تمیز کردید، اجازه بدهید خشک شود. دقت داشته باشید که برای جلوگیری از لکه شدن موکت بهتر است قبل از خشک شدن کامل، از راه رفتن و نشستن روی آن خودداری کنید.
اگرچه امکانات بخارشویی در دسترس نیست، اما هنوز میتوان موکت را تمیز کرد. تنها موارد لازم شامل یک سطل، یک قطعه پارچه تمیز، مقداری سرکه سفید و صبر و پشتکار در انجام کار میباشد.
برای تهیه محلول شوینده، ۴/1 فنجان سرکه سفید را در سطلی حاوی آب گرم یا ملایم مخلوط میکنیم. سپس پارچه را داخل این محلول فرو میبریم تا کمی مرطوب شود اما به طور کامل خیس نشود.
موکت را با استفاده از این محلول تمیز میکنیم. برای خشک کردن نیز از یک قطعه پارچه تمیز استفاده میشود. پس از خشک شدن کامل، موکت تمیز خواهد بود.
جوش شیرین به عنوان یک محصول بسیار مؤثر در بسیاری از زمینه ها از جمله پختوپز و نظافت خانه کاربرد دارد. به طور مثال پیشتر اشاره شده بود که جوش شیرین میتواند در شستوشوی لیوانهای شیشهای مؤثر باشد.
جوش شیرین برای شستن موکت نیز انتخاب مناسبی است؛ علاوه بر اینکه ارزان است، با محیط زیست هم سازگار بوده و لکهها و بوی موکت را از بین میبرد. کافی است مقدار زیادی جوش شیرین را روی موکت بپاشید و سپس آن را با آب ولرم بشویید. پس از خشک شدن، میتوان با جاروبرقی جوش شیرین را جمعآوری کرد.
در صورت ریخته شدن مایعاتی مانند چای یا قهوه روی موکت، نگران نباشید. میتوان از ماست برای حذف چنین لکههایی استفاده کرد. برای این کار، کافی است مقدار ماست را روی لکه بمالید و پس از چند دقیقه با قاشق جمعآوری و سپس محل را با دستمال خشک کرد.
اگر لکه به دلیل ادویه ایجاد شده، مخلوطی از آبلیمو و آب را روی آن بکشید. همچنین برای حذف لکههای ناشی از شمع، ابتدا آن را با چاقو بردارید و سپس با کاغذ یا دستمال و اتو پاک کنید.
بخشهای حاشیهای موکت کثیفترند. برای تمیز کردن آنها، ابتدا با جاروبرقی و سپس مخلوط آب و پودر لباسشویی و اسفنج تمیز کنید. در نهایت با دستمال خشک کنید.
- موکتها اغلب از الیاف مصنوعی ساخته میشوند. برای شستوشوی موکت از شامپوهای ویژه فرش استفاده کنید.
- پیش از شستوشو، موکت را به خوبی با جاروبرقی جارو کنید تا سطح آن یکنواخت شود.
- برای شستوشو از آب ولرم یا ملایم استفاده کنید و توجه داشته باشید آب جوش نباشد.
- در شستوشوی موکت در منزل هرگز از موادی مثل وایتکس استفاده نکنید.
- موکت را همیشه در جهت جریان الیاف آن بشویید و نه بر خلاف آن.
- کیفیت بالاتر: وسایل مکانیزه مانند جاروبرقی صنعتی، دستگاه موکت شوی اسپری و بخار، شستشو و پاکسازی را کاملتر انجام میدهند.
- سرعت بیشتر: فرآیند شستشو، خشککردن و پاکسازی توسط این وسایل سریعتر انجام میپذیرد.
- کمتر زحمتبر بودن: دست کم بخشی از فرآیندهای سنگینتر توسط وسایل انجام میشود.
- تمیزتر بودن: شستشو و جابجایی پرزها توسط این وسایل بهتر انجام میشود.
البته استفاده از این روشها برای همه امکانپذیر نیست و روشهای خانگی سادهتر هزینه کمتری دارند.
با وجود اینکه شستن موکت در منزل با روشهای خانگی بسیار آسان است، اما برای برخی موکتها مانند موکتهای چسبیده به کف یا موکتهایی که آلودگی به عمق الیافشان نفوذ کرده، نظافت و شستشوی حرفهایتر و با کیفیتتری لازم خواهد شد.
در این موارد توصیه میشود از خدمات شستوشوی موکت توسط متخصصان نظافت منزل استفاده شود. آنها با استفاده از وسایل و تجهیزات مدرن، قادر به تمیز کردن و شستشوی بهتر موکت خواهند بود.
شرکت نوژا سرویس یکی از معتبرترین و باتجربهترین شرکتهای نظافت در ایران است که سالهاست در حوزه شستوشوی فرش و موکت فعالیت میکند.
این شرکت با استفاده از دستگاههای مدرن، مواد شیمیایی مرغوب و بهداشتی و همچنین کارکنان ماهر و باتجربه، قادر است موکت شما را به طور حرفهای تمیز کند.
بنابراین در مواردی مانند موکتهای چسبیده، موکتهای بسیار کثیف یا موکتهای بزرگ منزل، توصیه میکنم از خدمات نوژاسرویس استفاده نمایید.